Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε υψηλό τριών μηνών ο βιομηχανικός ΡΜΙ

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών ενισχύθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων για τον κινεζικό βιομηχανικό κλάδο τον Οκτώβριο. Άγγιξε το 50,4, οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Με επιφυλακτικότητα αντιδρούν οι αναλυτές.

Κίνα: Σε υψηλό τριών μηνών ο βιομηχανικός ΡΜΙ

Ο κινεζικός βιομηχανικός κλάδος ανέβασε οριακά ταχύτητα τον Οκτώβριο με τον σχετικό δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο 3 μηνών και οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ άγγιξε το 50,4 από 50,2 τον προηγούμενο μήνα και οριακά υψηλότερα από το 50,3 που περίμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, οι αναλυτές αντιμετωπίζουν αυτά τα στοιχεία με επιφυλακτικότητα. Η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, ενώ οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός παραγωγού να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο 7 μηνών, αντικατοπτρίζοντας τα προβλήματα που παραμένουν στην εγχώρια ζήτησης.

«Οι υποδείκτες δεν δείχνουν καλή δυναμική» εξηγεί ο Shuang Ding της Citi και συμπληρώνει: «Ο δείκτης παραγωγής και ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκαν. Αυτοί είναι οι πιο σχετικοί δείκτες με τη βιομηχανική παραγωγή και τις προσδοκίες για τις δραστηριότητες του κλάδου».

Σημειώνεται πως το τρίτο τρίμηνο, η Κίνα κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 7,3% ενώ ο στόχος ανάπτυξης για το 2014 είναι το 7,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v