Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΑ: Οι τράπεζες δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς

"Η ιστορία δεν έχει λήξει" δήλωσε ο Andrea Enria, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, συμπληρώνοντας πως ακόμη και οι τράπεζες που πέρασαν τα stress tests δεν πρέπει να νιώθουν πολύ ασφαλείς.

ΕΒΑ: Οι τράπεζες δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Andrea Enria δηλώνει πως οι τράπεζες δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς μετά τα stress tests, συμπληρώνοντας πως αυτό αφορά ακόμη και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που πέρασαν την άσκηση.

"Το θέμα δεν έχει λήξει, ακόμη και για εκείνες τις τράπεζες που πέρασαν" δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι σχεδόν μία στις πέντε τράπεζες απέτυχε στη διαδικασία αξιολόγησης στοιχείων ενεργητικού και στα stress tests που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Πολλοί αναλυτές έκτοτε έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το πώς πραγματικά έγιναν τα stress tests" σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Στο ίδιο συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW μετείχαν ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του Eurogroup Working Group, o διευθυντής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ , ο επικεφαλής χρηματαγορών του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλς, αλλά και στελέχη κεντρικών τραπεζών από την  Ισπανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, κ.α..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v