Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

«Σκουπίδια» τα ομόλογα του Twitter λέει η S&P

Σε επίπεδο junk η πιστοληπτική αξιολόγηση του Twitter από την Standard & Poor's. Σε επίπεδο "ΒΒ-" με σταθερό outlool. Η επιθετική επενδυτική πολιτική και οι ανησυχίες για το cash flow.

«Σκουπίδια» τα ομόλογα του Twitter λέει η S&P

Πιστοληπτική αξιολόγηση επιπέδου junk έθεσε η Standard & Poor’s για τα ομόλογα του Τwitter. Συγκεκριμένα, αξιολογεί τα μετατρέψιμα ομόλογα που εξέδωσε το Twitter το Σεπτέμβριο με «ΒΒ-» με σταθερό outlook.

Ο Andy Liu, αναλυτής της S&P, προειδοποιεί ότι το Twitter έχει προχωρήσει σε επιθετική επενδυτική πολιτική και μπορεί να μη δημιουργήσει θετική διαθέσιμη ρευστότητα μέχρι το 2016.

Το Twitter έχει δηλώσει πως θέλει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα ομόλογα για γενικούς σκοπούς, όπου περιλαμβάνονται εξαγορές αλλά και λειτουργικές ανάγκες. Το Twitter είχε καθαρή ρευστότητα 2,4 δισ. δολ. στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν εκδόθηκαν τα ομόλογα. Ο κ. Liu όμως, δηλώνει πως η αξιολόγηση εκτιμά «υγιή αύξηση στους ενεργούς χρήστες και τα έσοδα μηνιαίως», ενώ αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιβράδυνση.

«Το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει την εκτίμησή μας ότι το Twitter θα συνεχίσει να απολαμβάνει πολύ ισχυρή ανάπτυξη και δεν θα αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση ανταγωνιστικών πιέσεων» δήλωσε.

Σημειώνεται πως η μετοχή του Twitter καταγράφει φέτος υποχώρηση 37%. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, πριν την ανακοίνωση της S&P, η μετοχή του Twitter υποχωρούσε κατά 5,9%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus