Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στην ...κατάψυξη η Ν. Υόρκη και η Wall Street

Η Νέα Υόρκη "θάβεται" στο χιόνι και στο χρηματιστήριο της Wall Street ο δείκτης S&P 500 έχει ολοκληρώσει πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με ημερήσια τιμή διακύμανσης που δεν έχει ξεπεράσει το 0,1%.

ΗΠΑ: Στην ...κατάψυξη η Ν. Υόρκη και η Wall Street

Την ώρα που ο χειμώνας πραγματοποιεί την πρώτη επιθετική του επίσκεψη στην αμερικανική ήπειρο και οι μισές ΗΠΑ είναι ήδη σκεπασμένες με χιόνι, το χρηματιστήριο της Wall Street βρίσκεται σε ...βαθιά κατάψυξη, αναφέρει σε άρθρο του το MarketWatch.

Κι αυτό γιατί ο δείκτης S&P 500 έχει ολοκληρώσει πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με ημερήσια τιμή διακύμανσης που δεν έχει ξεπεράσει το 0,1%.

Πρόκειται για ιστορικό σερί, καθώς το προηγούμενο διάστημα που είχαν σημειωθεί τόσο ανεπαίσθητες διακυμάνσεις δεν υπάρχει παρά το 1928, που «γεννήθηκε» ο δείκτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Walter Murphy.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο δείκτης της ευρύτερης αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς να επιτείνει το ρεκόρ ...παγωμάρας και στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει 42 ιστορικά ρεκόρ κλεισίματος στην φετινή χρονιά και οι επενδυτές είναι απρόθυμοι να προχωρήσουν σε βαριές εντολές σε αυτά τα επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική ήπειρος πλήττεται τα τελευταία 24ωρα από αιφνίδιο κύμα ψύχους και σύμφωνα με μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, οι πολιτείες είναι κατά 50,1% σκεπασμένες ήδη με χιόνι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v