Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Στα 7,6 τρισ. στερλίνες η καθαρή αξία της οικονομίας

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν ότι τα ακίνητα παρέμειναν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Βρετανίας στον μη χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς κατέλαβαν μερίδιο 61% στην καθαρή αξία του έθνους.

Βρετανία: Στα 7,6 τρισ. στερλίνες η καθαρή αξία της οικονομίας

Η καθαρή αξία της βρετανικής οικονομίας αυξήθηκε 4% και ανήλθε στα 7,6 τρισ. στερλίνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας Office for National Statistics δείχνουν ότι τα ακίνητα παρέμειναν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Βρετανίας στον μη χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς κατέλαβαν μερίδιο 61% στην καθαρή αξία του έθνους ή τις 119.000 στερλίνες από την συνολική κατά κεφαλήν αξία των £289.000 ανά νοικοκυριό.

Στην άνοδο συνέβαλαν πάντως περισσότερο οι «χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις» των οποίων η καθαρή αξία αυξήθηκε κατά 421 δισ. στερλίνες ή 373% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στον τραπεζικό κλάδο, το πιο πολύτιμο ενεργητικό ήταν τα δάνεια με αξία 1,8 τρισ. στερλίνες.

Περιλαμβανομένου του πληθωρισμού, η καθαρή αξία της Βρετανίας υπερδιπλασιάστηκε από το 1997 ως το 2013. Από το 1997 η αξία αυξάνεται σταθερά, με μόνη εξαίρεση την οικονομική διολίσθηση του 2008 και 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v