Wal-Mart Stores: Αύξηση κατώτατου ωρομισθίου στα $9

Η αύξηση δεν προέρχεται από την «καλή καρδιά» της οικογένειας δισεκατομμυριούχων Waltons, αλλά είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων και μαζικών απεργιών που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι.

Wal-Mart Stores: Αύξηση κατώτατου ωρομισθίου στα $9

Ο αμερικανικός κολοσσός αλυσίδων σούπερ μάρκετ Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε αύξηση στον κατώτατο μισθό που πληρώνει στους εργαζομένους της.

Όπως σημειώνουν βέβαια τα διεθνή πρακτορεία, η αύξηση δεν προέρχεται από την «καλή καρδιά» της οικογένειας δισεκατομμυριούχων που ελέγχουν την αλυσίδα, τους Waltons, αλλά είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων και μαζικών απεργιών που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι. 

Ετσι, η Wal-Mart Stores Inc. ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο για τους Αμερικανούς εργαζόμενους κατά το α΄ εξάμηνο του έτους στα τουλάχιστον $9 ανά ώρα, μέγεθος υψηλότερο κατά $1,75 από το επίσημο κατώτατο ομοσπονδιακό όριο.

H αύξηση αφορά τους 500.000 εργαζόμενους με πλήρη ή μερική απασχόληση στα καταστήματα Walmart και Sam’s Clubs.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι στόχος είναι έως τον Φεβρουάριο 2016 οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν τουλάχιστον $10 την ώρα.

Η Wal-Mart ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα τριμήνου που έδειξαν άνοδο κερδών στα 4,97 δισ. δολ. ή 1,53 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 4,43 δισ. δολ. ή 1,36 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v