Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο CEO και ανώτατα στελέχη της Globo

Τόσο ο CEO Κωστής Παπαδημητρακόπουλος όσο και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας ελληνικών συμφερόντων παραιτήθηκαν, ενώ ο επικεφαλής λειτουργιών (COO) Γεράσιμος Μπονάνος έχει τεθεί σε περιορισμό μετά το σκάνδαλο με τα πλαστά στοιχεία.

Παραιτήθηκε ο CEO και ανώτατα στελέχη της Globo

Την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Globo, Κωστή Παπαδημητρακόπουλου, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της ελληνικής εισηγμένης στο AIM του Λονδίνου, Globo, Δημήτρη Γρυπάρη, προκάλεσαν καταγγελίες για παραποιημένα στοιχεία πωλήσεων και συνεργατών.

Η μετοχή της εταιρίας στο βρετανικό χρηματιστήριο έχει ανασταλεί από την Παρασκευή, μετά την έκθεση αμερικανικού hedge fund, του Quintessential Capital Management, σύμφωνα με την οποία η εταιρία υπερέβαλε συστηματικά για τα έσοδα και τα κέρδη της. Ακολούθησε ρεπορτάζ των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρχαν οι συνεργάτες και πελάτες που φερόταν να έχει η εταιρία. 

Σε ανακοίνωσή της σήμερα, η εταιρία αναφέρει ότι ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε "συγκεκριμένα θέματα αναφορικά με την παραποίηση στοιχείων και την λανθασμένη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας" στο διοικητικό συμβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως το Σάββατο.

Τόσο ο CEO όσο και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας παραιτήθηκαν, ενώ ο επικεφαλής λειτουργιών (COO) Γεράσιμος Μπονάνος έχει τεθεί σε αργία.

Η εταιρία έχει συστήσει μια νέα επιτροπή αποτελούμενη από μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ για να διαπιστώσει πώς έχουν τα πράγματα.

"Η επιτροπή ξεκίνησε συζητήσεις με τους κατάλληλους συμβούλους για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και για την ορθή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας", υπογραμμίζει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v