Το πιστωτικό outlook των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο επιδεινώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμά η S&P.
Oι πιθανές υποβαθμίσεις στις αξιολογήσεις των εταιρειών υπερβαίνουν τις πιθανές αναβαθμίσεις με την μεγαλύτερη διαφορά από το 2009, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου. Η διαφορά διευρύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από την κρίση του 2009 τους τελευταίους έξι μήνες, σημειώνεται στην έκθεση.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η S&P προβλέπει να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις του 17% των εταιρειών που καλύπτει. Στον αντίποδα, μόλις το 6% των εταιρειών ενδέχεται να δουν αναβάθμιση της αξιολόγησης τους.
Η διαφορά των 11 ποσοστιαίων μονάδων είναι υπερδιπλάσια από αυτήν που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την έκθεση.
Στην χειρότερη θέση βρίσκεται το εταιρικό χρέος της Λατινικής Αμερικής, με τις πιθανές υποβαθμίσεις να υπερβαίνουν τις πιθανές αναβαθμίσεις κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες.