Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 0,6% η οικονομική ανάπτυξη στο Q4

Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο δ’ τρίμηνο. Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,6% στο δ’ τρίμηνο του 2007 έναντι προσδοκιών για διαμόρφωση στο 1,2%

ΗΠΑ: Στο 0,6% η οικονομική ανάπτυξη στο Q4
Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο δ’ τρίμηνο.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,6% στο δ’ τρίμηνο του 2007 έναντι προσδοκιών για διαμόρφωση στο 1,1%.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον χειρότερο ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ από το 2002.

Στο σύνολο της χρήσης, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 2,2%.

Εν τω μεταξύ, άνω των προσδοκιών, στις 130.000 διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έκθεση ADP.

Επισημαίνεται ότι η επίσημη μέτρηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο αναμένεται την Παρασκευή, ενώ η αγορά περιμένει μόλις 70.000 νέες θέσεις.

*** Greenspan: Στο 50% οι πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ

Κοντά ή πιθανώς και υψηλότερα του 50% βρίσκονται οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να διολισθήσουν σε ύφεση, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Fed, κ. Alan Greenspan, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ”Die Zeit”.

”Πιστεύω ότι οι πιθανότητες ύφεσης είναι τουλάχιστον 50%, αν και υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε αυτή”, τόνισε ο κ. Greenspan.

Απατώντας σε ερώτηση που αφορούσε στον τρόπο δράσης των κεντρικών τραπεζών και των οικονομικών επιτελείων, ο κ. Greenspan υποστήριξε πως ”οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούν, πλέον, να επηρεάσουν τα μακροχρόνια επιτόκια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v