Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλυτές:Αναμένουν πτώση αγορών στο επόμενο 6μηνο

Οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να υποχωρούν εντός του επόμενου εξαμήνου, με τους πλέον απαισιόδοξους αναλυτές και διαχειριστές να βρίσκονται σε Βρετανία και ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Στην έρευνα συμμετέχουν 5.148 ειδικοί και επενδυτές ανά την υφήλιο.

Αναλυτές:Αναμένουν πτώση αγορών στο επόμενο 6μηνο
Οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να υποχωρούν εντός του επόμενου εξαμήνου, με τους πλέον απαισιόδοξους αναλυτές και διαχειριστές να βρίσκονται σε Βρετανία και ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα ”Bloomberg Professional Global Confidence Survey”, οι ειδικοί αναμένουν ότι οι δείκτες S&P 500, FTSE 100, CAC 40, DAX 30, S&P/MIB, SMI και Nikkei 225, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ισχυρές απώλειες εντός του επόμενου εξαμήνου.

Μοναδικοί αισιόδοξοι στην έρευνα εμφανίζονται οι ειδικοί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι αναμένουν αρκούντως ισχυρά κέρδη για τον δείκτη Hang Seng.

”Ο φόβος είναι το βασικό χαρακτηριστικό”, σημειώνει ο Kurt Wolfgruber, διαχειριστής κεφαλαίων 245 δισ. δολαρίων για την Oppenheimer Funds στη Ν. Υόρκη και προσθέτει ”οι επενδυτές αισθάνονται απόλυτα άβολα, με τις προοπτικές να μην είναι διόλου ενθαρρυντικές. Ως εκ τούτου θεωρούν ότι η μοναδική εναλλακτική λύση είναι οι ρευστοποιήσεις”.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Βρετανία υποχώρησε για τρίτο διαδοχικό μήνα πραγματοποίησης της έρευνας, καθώς ο ενισχυμένος πληθωρισμός απομακρύνει σημαντικά το ενδεχόμενο νέων μειώσεων επιτοκίων από την BoE.

Ανάλογα δυσάρεστη είναι η έκβαση της δημοσκόπησης του Bloomberg και στις ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία.

Άλλωστε τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εταιρειών του S&P 500 έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο 20%, δηλαδή καταγράφουν τη μεγαλύτερη αποδυνάμωση από την ύφεση του 2001.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετέχουν 5.148 ειδικοί και επενδυτές ανά την υφήλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v