Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση κερδών Barclays 2007 -Νέες διαγραφές CS

Η Barclays Plc, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, ανέβασε το ύψος των διαγραφών ενεργητικών 2007 στα 3,1 δισ. δολ. αλλά ανακοινωσε ότι η κερδοφορία ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις. Νέες διαγραφές για την Credit Suisse.

Πτώση κερδών Barclays 2007 -Νέες διαγραφές CS
Η Barclays Plc, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, ανέβασε το ύψος των διαγραφών ενεργητικών 2007 στις 1,6 δισ. στερλίνες (3,1 δισ. δολ.) αλλά ανακοινωσε ότι η κερδοφορία της ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις.

Η Barclays ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη της τάξης των 7,08 δισ. στερλινών στο 2007, από 7,14 δισ. στο προηγούμενο έτος, ελαφρώς υψηλότερα από τα 7,05 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές. Οι ζημίες εξαιτίας της αναταραχής στις αγορές πιστώσεων ανήλθαν στις 1,64 δισ. στερλίνες.

Παλαιότερα ο οίκος είχε ανακοινώσει απομειώσεις της τάξης των 1,3 δισ. στερλινών για ενεργητικά που σχετίζονται με τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ.

Η Barclays αύξησε το τελικό μέρισμα στις 22,5 πένες ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το ετήσιο μέρισμα να διαμορφωθεί στις 34 πένες, 10% υψηλότερο από του 2006.

----C. Suisse: Στα 2,85 δισ. $ οι διαγραφές ενεργητικού

Λάθη ομάδας traders στην αγορά ομολόγων, θα ”αφαιρέσουν” περί του 1 δισ. δολαρίων από τα κέρδη α’ τριμήνου του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Ελβετίας, Credit Suisse Group.

Σε ανακοίνωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αναβάθμιση των διαγραφών ενεργητικού λόγω της έκθεσής της σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις, οι οποίες φθάνουν πλέον στα 2,85 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι οι διαγραφές ενεργητικού για το 2007 ήταν της τάξης των 1,8 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα ο όμιλος εξετάζει κατά πόσο τα οικονομικά αποτελέσματά του το 2007, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το ”λάθος” στις διαγραφές ενεργητικού.

Όπως επισημαίνεται οι διαγραφές ενεργητικού αποτελούν ”σαφή ένδειξη της αντιστροφής τάσεων στις αγορές στο α’ τρίμηνο του 2008”, ενώ είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης εσωτερικής επανεξέτασης, η οποία συνεχίζεται.

Παράλληλα η Credit Suisse αποκάλυψε ότι ”υπήρξαν λάθη στις αποτιμήσεις από κάποιους traders στις αγορές δομημένων επενδυτικών εργαλείων.

”Εχω μείνει άφωνος,” δηλώνει αναλυτής στο Bloomberg. ”Η ανακοίνωση νέων απομειώσεων μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση κερδών είναι μεγάλο πλήγμα και θα θέσει όλον τον κλάδο υπό πίεση.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v