Κονστάντσιο: Μεγάλη η στήριξη στον Ντράγκι για τα χαμηλά επιτόκια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν είναι διαιρεμένο όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζονται, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο.

Κονστάντσιο: Μεγάλη η στήριξη στον Ντράγκι για τα χαμηλά επιτόκια

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, υποστήριξε πως στο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει εκτεταμένη συναίνεση για τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος ανέφερε πως οι «κάπως απογοητευτικές» μετρήσεις για τον πληθωρισμό «δικαιολογούν την απόφαση να κρατήσουμε τη στάση που πήραμε στην συνεδρίαση μας στις αρχές του Μαρτίου».

«Μπορώ να σας πω πως υπάρχει πράγματι μια ευρεία συναίνεση γύρω από τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, αυτό θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σε όποιον φροντίζει να διαβάζει τα πρακτικά των συνεδριάσεων μας» σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι νωρίτερα την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής νομισματικής πολιτικής, ο κ. Κονστάντσιο απάντησε πως υπάρχει μεγάλη στήριξη προς τη στάση του προέδρου της ΕΚΤ.

«Πιστεύω ότι θα δείτε και θα ανακαλύψετε στο κοντινό μέλλον ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη προς τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου μας» τόνισε ο κ. Κονστάντσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο