Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roll over «ανάσα» για την Αργεντινή

Σε ένα κρίσιμο τεστ για την αξιοπιστία της νομισματικής αρχής, όλοι οι κάτοχοι τίτλων γνωστών ως Lebacs επέλεξαν να ρολάρουν τίτλους αξίας 25 δισ. δολαρίων ή ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.

Roll over «ανάσα» για την Αργεντινή

Ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης έλαβε η Αργεντινή και το νόμισμά της καθώς οι επενδυτές συμμετείχαν σε δημοπρασία της κεντρικής τράπεζας για 25 δισ. δολάρια βραχυπρόθεσμων τίτλων.

Σε ένα κρίσιμο τεστ για την αξιοπιστία της νομισματικής αρχής, όλοι οι κάτοχοι τίτλων γνωστών ως Lebacs επέλεξαν να ρολάρουν την επένδυσή τους, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί εκροή κεφαλαίων, μεταδίδουν οι Financial Times.

Με το παραπάνω ποσό να αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% των ύψους 53 δισ. δολαρίων συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, η κεντρική τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 40% τόκο, προκειμένου να δελεάσει τους επενδυτές.

Το πέσο, παρότι υποχώρησε πάνω από 7% τη Δευτέρα, σε περίπου 25 πέσος ανά δολάριο, κέρδισε έδαφος την Τρίτη κλείνοντας περίπου στα 24 πέσος/δολάριο.

Οι αρχές έχουν κάνει σειρά κινήσεων για να στηρίξουν το νόμισμα. Η κεντρική τράπεζα προσέφερε 5 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα, πουλώντας πέσος με ισοτιμία 25 ανά δολάριο. Την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών πώλησε 73 δισ. πέσος σε τίτλους σταθερού επιτοκίου, ωρίμανσης σε 5 και 10 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v