Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα γίνει η Σύνοδος με τη Β. Κορέα

«Ακόμη ελπίζουμε ότι η συνάντηση θα γίνει και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, ενώ την ίδια ώρα έχουμε προετοιμαστεί για σκληρές διαπραγματεύσεις», τόνισε η εκπρόσωπος Sarah Sanders. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα γίνει η Σύνοδος με τη Β. Κορέα

Οι ΗΠΑ ακόμη ελπίζουν ότι θα γίνει η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται για σκληρές διαπραγματεύσεις, σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.

«Ακόμη ελπίζουμε ότι η συνάντηση θα γίνει και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, ενώ την ίδια ώρα έχουμε προετοιμαστεί για σκληρές διαπραγματεύσεις», τόνισε η Sanders σε συνέντευξή της στο Fox News, που αναμεταδίδει το Reuters.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος, αν η συνάντηση γίνει. Αν δεν γίνει, θα συνεχίσουμε την καμπάνια μέγιστης πίεσης, που είναι σε εξέλιξη». 

Η εκπρόσωπος είπε ότι τα σχόλια της Βόρειας Κορέας δεν ήταν «κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις». Ο πρόεδρος είναι πλήρως προετοιμασμένος για να συμμετέχει στις συνομιλίες. 

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, αλλά η Βόρεια Κορέα ανέστειλε τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με τη Νότια Κορέα και απειλεί να ματαιώσει και τη σύνοδο με τις ΗΠΑ. Η Πιονγιάνγκ επικαλείται ως αφορμή τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, που αποτελούν «πρόκληση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v