Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η συμφωνία Deutsche Telekom-Tele2

Η Ευρωπαία Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού τόνισε πως η έρευνα θα εξετάσει αν μια συγχώνευση θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών και περιορισμό των επιλογών για τους καταναλωτές.

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η συμφωνία Deutsche Telekom-Tele2

Η Κομισιόν θα διεξάγει τετράμηνη έρευνα στην πρόταση που έχει καταθέσει η Deutsche Telekom για την εξαγορά της ολλανδικής Tele2.

Η έρευνα αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της σκληρής γραμμής που κρατάνε οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές απέναντι στις συγχωνεύσεις και εξαγορές τηλεπικοινωνιών.

«Ανοίγουμε αυτήν την εις βάθος έρευνα για να διασφαλίσουμε, ότι η προτεινόμενη συναλλαγή ανάμεσα στην T-Mobile και την Tele2 δεν θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ή σε λιγότερες επιλογές στην κινητή τηλεφωνία για τους Ολλανδούς καταναλωτές» ανέφερε σε ανακοίνωση η Ευρωπαία Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ.

Η T-Mοbile ανήκει στην Deutsche Telekom και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίχτης στην κινητή τηλεφωνία στην Ολλανδία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Tele2 ανέφερε πως η έρευνα ήταν αναμενόμενη και επανέλαβε το στόχο της για το κλείσιμο της συμφωνίας στο δεύτερο μισό του έτους.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. θα αποφασίσει στις 17 Οκτωβρίου αν θα ανάψει το «πράσινο φως» ή θα μπλοκάρει τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v