Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Amazon βάζει τέλος στα μπόνους και την επιβράβευση μέσω μετοχών

«Η σημαντική αύξηση στο ωρομίσθιο αποζημιώνει με το παραπάνω τη σταδιακή απομάκρυνση των κινήτρων», σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

H Amazon βάζει τέλος στα μπόνους και την επιβράβευση μέσω μετοχών

Μπορεί να ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα $15 την ώρα, ωστόσο αυτό που δεν προβλήθηκε αρκετά είναι το γεγονός ότι μειώνει σταδιακά τα προγράμματα μπόνους και την επιβράβευση μέσω μετοχών. Η αλλαγή μεταδόθηκε πρώτα από το Bloomberg, όπως σημειώνει το CNN.

Από την πλευρά της η Amazon υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν περισσότερα χρήματα υπό το νέο σύστημα.

«Η σημαντική αύξηση στο ωρομίσθιο αποζημιώνει με το παραπάνω τη σταδιακή απομάκρυνση των κινήτρων», σημείωσε εκπρόσωπος.

Από 1η Νοεμβρίου αυξήσεις

Από το νέο κατώτατο μισθό σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεγάλη Βρετανία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 250.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών και εκείνων που εργάζονται με μερική απασχόληση. 

Όφελος θα δουν επίσης 100.000 εποχικοί εργαζόμενοι, ενώ όσοι ήδη παίρνουν $15 την ώρα θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους.

O ελάχιστος μισθός στο Λονδίνο θα αυξηθεί στις 10,50 βρετανικές λίρες ($13,60) ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει στις 9,50 στερλίνες, επηρεάζοντας περίπου 37.000 εργαζομένους.

O νέος μισθός της Amazon υπερβαίνει το αποκαλούμενο όριο του Λονδίνου -ύψους £10,20- που κάποιες βρετανικές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v