Ζεεχόφερ: Θα παραιτηθώ για να ανανεωθεί το κόμμα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας σημείωσε ότι θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα πότε θα αποχωρήσει από την προεδρία του CSU. Δεν φταίνε τα αποτελέσματα από τις εκλογές στη Βαυαρία για την κίνηση, δηλώνει.

Ζεεχόφερ: Θα παραιτηθώ για να ανανεωθεί το κόμμα

Η αιτία της παραίτησής του από την προεδρία του CSU είναι η ανανέωση του κόμματος και όχι τα αποτελέσματα στις εκλογές της Βαυαρίας, τόνισε ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) -αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ- σημείωσε ότι θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα πότε θα αποχωρήσει από την προεδρία. Η κίνηση δεν επηρεάζει τη θέση του στο υπουργείο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα Die Zeit μετέδωσε ότι η απόφαση της καγκελαρίου να αποσυρθεί από την προεδρία του CDU και να μην είναι ξανά υποψήφια στο συνέδριο του Δεκεμβρίου έχει επηρεάσει την απόφασή του, όσον αφορά την παραίτησή του από την προεδρία του CSU -μία κίνηση για την οποία δέχεται ωστόσο πιέσεις εδώ και μήνες να την κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v