Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mήνυση κατά της Goldman Sachs από δύο funds

Δύο funds από το Άμπου Ντάμπι ισχυρίζονται σε μήνυση που κατέθεσαν ότι η Goldman Sachs δωροδόκησαe στελέχη του 1MDB. Ζητούν αποζημίωση από την αμερικανική τράπεζα.

Mήνυση κατά της Goldman Sachs από δύο funds

Μήνυση κατά της Goldman Sachs υπέβαλαν δύο funds από το Άμπου Ντάμπι, υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν απώλειες από τον «κεντρικό ρόλο» της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στο σκάνδαλο με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το International Petroleum Investment και το Aabar Investments ισχυρίζονται στη μήνυση που κατέθεσαν ότι η Goldman Sachs δωροδόκησαe στελέχη του 1MDB, τα οποία με τη σειρά τους «συμφώνησαν αν χειραγωγήσουν και να παραπλανήσουν τις IPIC και Αabar».

Τα δύο funds διεκδικούν αποζημίωση στη μήνυση που κατέθεσαν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, χωρίς να ορίζουν συγκεκριμένο ποσό.

«Αξιολογούμε ενδελεχώς τις κατηγορίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα αντικρούσουμε με επιτυχία τις απαιτήσεις» ανέφερε στο Bloomberg εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της Goldman Sachs σε «hold» από «buy» την Τετάρτη, τονίζοντας πως δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει η έρευνα για το σκάνδαλο με το 1MDB και πόσο θα κληθεί να πληρώσει σε πρόστιμα η αμερικάνικη τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v