Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέι: Ο Μπλερ υπονομεύει τις συνομιλίες για Brexit

"Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Μέι: Ο Μπλερ υπονομεύει τις συνομιλίες για Brexit

Η βρετανίδα πρωθυπουργός άσκησε κριτική εις βάρος ενός από τους προκατόχους της στην πρωθυπουργία, του Εργατικού Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας τον ότι "υπονομεύει" τις συνομιλίες για το Brexit ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του "προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε" και είπε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να "παραιτηθούν από την υποχρέωση" να υλοποιηθεί το Brexit με τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος.

"Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε. Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι βρετανοί πολίτες".

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα "αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές".

Απαντώντας στην Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό.

"Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό, όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της υποστηρίζουν", είπε ο Μπλερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v