Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό επτά ετών οι κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ

Tην περασμένη χρονιά οι κινεζικές εξαγορές και επενδύσεις στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 4,8 δισ. δολάρια, μόλις 84% χαμηλότερα από τα 29 δισ. δολάρια το 2017 και 90% κάτω από 46 δισ. δολάρια το 2016.

Σε χαμηλό επτά ετών οι κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ

Οι άμεσες κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν σημαντικά το 2018 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, λόγω του εμπορικού πολέμου, των περιορισμών που επέβαλλε το Πεκίνο στις επενδύσεις στο εξωτερικό και τον ενδελεχή έλεγχο της Ουάσιγκτον στις εξαγορές αμερικανικών στοιχείων ενεργητικού από κινεζικές οντότητες.

Τα στοιχεία της συμβουλευτικής Rhodium Group αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν παγώσει.

Όπως μεταδίδει η South China Morning Post, την περασμένη χρονιά οι κινεζικές εξαγορές και επενδύσεις στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 4,8 δισ. δολάρια, μόλις 84% χαμηλότερα από τα 29 δισ. δολάρια το 2017 και 90% κάτω από 46 δισ. δολάρια το 2016.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις αμερικανικών στοιχείων ενεργητικού 13 δισ. δολαρίων από κινεζικές επιχειρήσεις, οι καθαρές κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ διολίσθησαν στα 8 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v