Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνύματος σε πέντε παραλήπτες

Προηγουμένως, ένας χρήστης της εφαρμογής μπορούσε να προωθήσει ένα μήνυμα σε 20 άτομα ή ομάδες. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην Ινδία, από τον Ιούλιο, μετά τη διασπορά φημών που οδήγησε σε λιντσαρίσματα και φόνους.

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνύματος σε πέντε παραλήπτες

H εφαρμογή WhatsApp του Facebook περιορίζει παγκοσμίως σε πέντε τις φορές που ένας χρήστης μπορεί να προωθήσει ένα μήνυμα, σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσεις την «παραπληροφόρηση και τις φήμες», όπως σημείωσαν στελέχη της εταιρείας τη Δευτέρα.

«Επιβάλλουμε όριο πέντε μηνυμάτων σε όλον τον κόσμο από σήμερα», είπε η Victoria Grand, αντιπρόεδρος πολιτικής και επικοινωνίας της WhatsApp.

Προηγουμένως, ένας χρήστης της εφαρμογής μπορούσε να προωθήσει ένα μήνυμα σε 20 άτομα ή ομάδες. Το μέτρο της WhatsApp εφαρμόζεται ήδη στην Ινδία, από τον Ιούλιο, μετά τη διασπορά φημών που οδήγησε σε λιντσαρίσματα και φόνους.

Η WhatsApp, που έχει 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, προσπαθεί να βρει τρόπους για να σταματήσει την κακή χρήση της εφαρμογής, μετά την παγκόσμια ανησυχία ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Η εφαρμογή θα παρουσιάσει ένα update με το οποίο θα ενεργοποιείται το νέο προθεσμιακό όριο, από τη Δευτέρα, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των επικοινωνιών της WhatsApp, Carl Woog.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v