Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός από μανάβικα, τώρα και… μπακάλικα οι Δήμοι της Τουρκίας

«Προσπαθούν να μας επιτεθούν με κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και αγγούρια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ανακοινώνοντας πως οι Δήμοι θα πωλούν πλέον προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, στη μισή τιμή.

Εκτός από μανάβικα, τώρα και… μπακάλικα οι Δήμοι της Τουρκίας

Οι Δήμοι της Τουρκίας θα πωλούν πλέον απ’ ευθείας στους καταναλωτές καθαριστικά και άλλα προϊόντα που βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ, σε χαμηλότερες τιμές, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε πως οι Δήμοι θα πωλούν φρούτα και λαχανικά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Προσπαθούν να μας επιτεθούν με κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και αγγούρια. Το καταστείλαμε αυτό με τα μέτρα που πήραμε. Τώρα, μετά την κίνησή μας, οι τιμές έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ», είπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κασταμονή, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Οι τιμές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Θα πουλάμε και άλλα προϊόντα, από καθαριστικά μέχρι ορισμένα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την κατηγορία πως «κάποιοι κύκλοι τρομοκρατούν τη βιομηχανία τροφίμων», αυξάνοντας υπερβολικά τις τιμές των λαχανικών και των φρούτων.

«Ήθελαν να καταλάβουν τη χώρα μας μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι αυτονομιστές του PKK, το FETO (σ.σ. το δίκτυο των γκιουλενιστών που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση) και το Daesc (Ισλαμικό Κράτος), όμως δεν θα αφήσουμε ποτέ να συμβεί αυτό», τόνισε.

«Προσπάθησαν να απομονώσουν την Τουρκία στη διεθνή αρένα. Πάντα χρησιμοποιούσαν την οικονομία ως ένα όπλο στραμμένο προς τα εμάς», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v