Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ κατά της Τουρκίας

Νέο επεισόδιο στις συγκρούσεις Ουάσινγκτον και Αγκυρας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ταξιδιωτική του οδηγία αναφέρεται σε κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγών αλλά τονίζει και το ζήτημα των παράνομων φυλακίσεων Αμερικανών πολιτών.

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ κατά της Τουρκίας
  • real.gr

Το Στέιτ Ντιπάρμτεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων»!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ταξιδιωτική του οδηγία αναφέρεται σε κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγών αλλά τονίζει και το ζήτημα των παράνομων φυλακίσεων Αμερικανών πολιτών.

Για το θέμα της τρομοκρατίας η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι “τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία, επιθέσεις χωρίς προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια,πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινόχρηστους χώρους».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και συλλήψεις λόγω συμμετοχών «σε εκδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και για επικρίσεις της κυβέρνησης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης».

Η ταξιδιωτική οδηγία αποτελεί μια κλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Αγκυρας μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δυο χωρών για την αγορά ρωσικών πυραύλων S 400 από την Τουρκία. 

Η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει την Αγκυρα ότι η θέση της Τουρκίας στην Ατλαντική Συμμαχία τίθεται υπό αίρεση, εάν αυτή επιμείνει και αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η αγορά πυραύλων S-400, αξίας 2,5 δισ. δολαρίων, από την Ρωσία, στην οποία προχώρησε η Τουρκία, παραβιάζει την αρχή του ΝΑΤΟ περί διαλειτουργικότητας, υπονομεύοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v