Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ για εμπορικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση

«Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα...», σημειώνει για την εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο.

Τραμπ για εμπορικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση

Μπαράζ μηνυμάτων στο Twitter από τον Αμερικανό Πρόεδρο, και την Τρίτη. «Σε ένα χρόνο οι δασμοί έχουν ανοικοδομήσει τη βιομηχανία χάλυβα, ανθεί!», τονίζει χαρακτηριστικά. 

«Η Κίνα αγοράζει πολύ λιγότερο από μας, από ότι εμείς αγοράζουμε από αυτούς, κατά περίπου 500 δισ. δολάρια, οπότε είμαστε σε φανταστική θέση. Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…», σημειώνει ο Τραμπ για την κλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης.
 

«Είμαστε σήμερα μία πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι η Κίνα και έχουμε αναπτυχθεί σημαντικά από τη σπουδαία εκλογική αναμέτρηση του 2016», προσθέτει σε άλλο μήνυμά του.

«Μπορούμε να κλείσουμε μία συμφωνία με την Κίνα αύριο, πριν οι εταιρείες τους αρχίσουν να φεύγουν, για να μη χάσουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά την τελευταία φορά που ήμασταν κοντά, ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν τη συμφωνία. Αποκλείεται! Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα, από ότι θα μας οδηγούσε οποιαδήποτε συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v