Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντόναλντ Τραμπ: Νέες απειλές για δασμούς στο Μεξικό

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφερόμενος στην έγκριση της συμφωνίας από το μεξικανικό κοινοβούλιο, τονίζει ότι αν και δεν περιμένει εκπλήξεις, σε περίπτωση που αυτή δεν εγκριθεί, θα επανέλθουν οι φόροι στις εισαγωγές από τους νότιους γείτονες.

Ντόναλντ Τραμπ: Νέες απειλές για δασμούς στο Μεξικό

Στη συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό όσον αφορά τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και την (μη) επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον, αναφέρεται ο Αμερικανός Πρόεδρος σε μηνύματά του στο Twitter.

«Εχουμε υπογράψει και τεκμηριώσει πλήρως ακόμη ένα πολύ σημαντικό μέρος της συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασφάλειας με το Μεξικό, το οποίο οι ΗΠΑ ζητούσαν να λάβουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα αποκαλυφθεί σε όχι και πολύ μακρινό μέλλον και θα χρειαστεί ψηφοφορία από το κοινοβούλιο του Μεξικού!»


Σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει: «Δεν αναμένουμε κάποιο πρόβλημα με την ψηφοφορία αλλά, αν για οποιονδήποτε λόγο η έγκριση δεν είναι έρθει, οι δασμοί θα επανέλθουν!»

Μεξικό: Τα μέτρα για το μεταναστευτικό θα αξιολογηθούν σε 45 μέρες

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, με στόχο τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών, θα αξιολογηθούν μετά από 45 μέρες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcel Ebrard.

Oπως μεταδίδει το Reuters, ενημέρωσε ότι εάν το Μεξικό καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που μπαίνουν στη χώρα, θα σημαίνει ότι τα μέτρα που έλαβε η μεξικανική κυβέρνηση αποδίδουν.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για τις περικοπές, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να μειωθούν στο μηδέν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v