Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Ακόμη 8 χρόνια αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη

«Mε δεδομένο τον χαμηλό ρυθμό ανάκαμψης αυτού του κύκλου, αναμένουμε ότι η επόμενη ύφεση θα είναι ήπια», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

JPMorgan: Ακόμη 8 χρόνια αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη

Οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης αυξάνονται παρά την πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, ενώ η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ακόμη οκτώ χρόνια αρνητικών επιτοκίων, προβλέπει η JPMorgan Asset Management.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επικεφαλής της διαχείρισης assets σταθερού εισοδήματος, Bob Michele, σημειώνει ότι «με δεδομένο τον χαμηλό ρυθμό ανάκαμψης αυτού του κύκλου, αναμένουμε ότι η επόμενη ύφεση θα είναι ήπια».

«Η νομισματική πολιτική μπορεί να καταφέρει να παρατείνει τον τρέχοντα κύκλο, αλλά τελικά δεν νομίζουμε ότι μπορεί να εμποδίσει την ύφεση. Αυτός ο κύκλος θα πρέπει να δει μία αποφασιστική στροφή από τη νομισματική στη δημοσιονομική πολιτική», προσθέτει.

Μέσα σε ένα σκηνικό πιο αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης και επίμονα χαμηλού πληθωρισμού, ο κ. Michele αναμένει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τη διευκολυντική τους στάση.

Τα αρνητικά επιτόκια εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2014 για να τονώσουν την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v