Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολι Ρεν: Η ΕΚΤ πρέπει να πολεμήσει τον χαμηλό πληθωρισμό

«Πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε το είδος της επιβλαβούς ισορροπίας που προκύπτει από τον παρατεταμένο χαμηλό πληθωρισμό και τα μηδενικά επιτόκια, καθώς αυτή θα περιορίσει σημαντικά την ικανότητα της νομισματικής πολιτικής να εξισορροπήσει τον οικονομικό κύκλο», τόνισε το στέλεχος της ΕΚΤ.

Ολι Ρεν: Η ΕΚΤ πρέπει να πολεμήσει τον χαμηλό πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να αντιδρά έντονα όταν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι πολύ χαμηλές, έτσι ώστε να μην κολλήσουν σε μη αποδεκτά επίπεδα, δήλωσε ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και στέλεχος της ΕΚΤ, Ολι Ρεν, υπερασπιζόμενος την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενίσχυση της δράσης της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολι Ρεν που έχει υποστηρίξει την πολιτική του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υποστήριξε ότι εάν η ΕΚΤ αποδεχόταν τον χαμηλό πληθωρισμό, θα περιόριζε την ικανότητά της να κατευθύνει την οικονομία, μέσω των κύκλων οικονομικής δραστηριότητας.

«Πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε το είδος της επιβλαβούς ισορροπίας που προκύπτει από τον παρατεταμένο χαμηλό πληθωρισμό και τα μηδενικά επιτόκια, καθώς αυτή θα περιορίσει σημαντικά την ικανότητα της νομισματικής πολιτικής να εξισορροπήσει τον οικονομικό κύκλο», σημείωσε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v