Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Δεν προβλέπω να μπαίνει σε ύφεση η ευρωζώνη

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι η χαμηλή κερδοφορία και οι αποτιμήσεις των τραπεζών της ευρωζώνης είναι μεταξύ των κυριότερων τρωτών σημείων, καθιστώντας την αναπόφευκτη ενοποίηση του τομέα πολύ δύσκολη.

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Δεν προβλέπω να μπαίνει σε ύφεση η ευρωζώνη

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν προβλέπει να μπαίνει σε ύφεση η ευρωζώνη, αλλά εκτιμά ότι το μπλοκ θα έχει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπως θυμίζει το Reuters, τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος και υποσχέθηκε αγορές ομολόγων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η επιβράδυνση στην οικονομία της ευρωζώνης, σχεδόν μια δεκαετία μετά την κρίση χρέους του μπλοκ.

Ο ντε Γκίντος είπε ότι τα τελευταία νέα σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι θετικά. Ωστόσο, δήλωσε ότι η χαμηλή κερδοφορία και οι αποτιμήσεις των τραπεζών της ευρωζώνης είναι μεταξύ των κυριότερων τρωτών σημείων, καθιστώντας την αναπόφευκτη ενοποίηση του τομέα πολύ δύσκολη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v