Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Θα συζητήσω την υπόθεση της Halkbank με τον Τραμπ

Στις 16 Οκτωβρίου ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν απήγγειλαν σε βάρος της τράπεζας κατηγορίες ότι συμμετείχε σε μια πλεκτάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων για να παρακαμφθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Ερντογάν: Θα συζητήσω την υπόθεση της Halkbank με τον Τραμπ

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα συζητήσει την υπόθεση της τουρκικής τράπεζας Halkbank με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, μετέδωσαν σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Στις 16 Οκτωβρίου ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν απήγγειλαν σε βάρος της τράπεζας κατηγορίες ότι συμμετείχε σε μια πλεκτάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων για να παρακαμφθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, σε μια υπόθεση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.

Οι μετοχές της Halkbank σημείωσαν άνοδο πάνω από 4% μετά τη δήλωση του Ερντογάν.

Μιλώντας από το αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεψε από ταξίδι του στην Ουγγαρία, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα συζητήσει με τον Τραμπ τις εξελίξεις στην επίθεση που διεξάγει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία. Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως θα έχει το Σάββατο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να «σχηματίσει τη βάση» των συνομιλιών του στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v