Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος ο Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Τελευταία δημοσκόπηση δίνει 20% στον Σάντερς και 19% στον Μπάιντεν. Ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι μένουν στάσιμοι.

Πρώτος ο Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ανεβαίνει σταθερά η δημοτικότητα του Αμερικανού Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς φέτος, γεγονός που τον φέρνει κοντά στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν όσον αφορά το χρίσμα για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών στη φετινή κούρσα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters και της Ipsos, σε εθνικό επίπεδο.

Oπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η διαδικτυακή έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, δείχνει ότι το 20% των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών και ανεξάρτητων δήλωσε ότι θα υποστήριζε τον Σάντερς σε σχέση με 11 άλλους υποψηφίους για να είναι αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ -πρόκειται για άνοδο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από μία παρόμοια δημοσκόπηση που έγινε την τελευταία εβδομάδα.

Ένα 19% υποστηρίζει τον Τζο Μπάιντεν, 12% την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, 9% τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και 6% τον Πιτ Μπάτιγκιγκ, πρώην δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα.

Ο Σάντερς και ο Μπλούμπεργκ έχουν ενισχύσει τη δημοτικότητά τους και στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η υποστήριξη για τους Μπάιντεν, Γουόρεν και Μπάτιγκιγκ παραμένει αμετάβλητη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v