Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ: Ανακούφιση χρέους στις φτωχές χώρες

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλούν όλους τους θεσμικούς πιστωτές να αναστείλουν τις πληρωμές χρέους από τις φτωχές χώρες που ζητούν μια περίοδο ανοχής.

Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ: Ανακούφιση χρέους στις φτωχές χώρες

Έκκληση στους θεσμικούς πιστωτές να προσφέρουν άμεσα ανακούφιση χρέους στις πιο φτωχές χώρες λόγω της δριμύτητας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού απήθυναν η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε κοινή τους δήλωση προς την Ομάδα των Είκοσι (G20).

«Η πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να έχει βαρύτατες οικονοµικές και κοινωνικές συνέπειες στις χώρες του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης (IDA), όπου κατοικεί το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού και τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που βρίσκεται σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας» τονίζουν οι δύο διεθνείς οργανισμοί.

«Με άμεση ισχύ - και σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους των πιστωτριών χωρών - η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλούν όλους τους διμερείς θεσμικούς πιστωτές να αναστείλουν τις πληρωμές χρέους από χώρες του IDA που ζητούν μια περίοδο ανοχής.

Αυτό θα βοηθήσει τις χώρες IDA να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες σε ρευστότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ θα δώσει και ένα περιθώριο χρόνου για να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος της κρίσης και οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την κάθε χώρα» καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v