Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προειδοποίηση αξιωματούχου για έως 200.000 θανάτους

Ένα εφιαλτικό σενάριο για την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ παρουσίασε ο διευθυντής του εθνικού ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, τονίζοντας ωστόσο πως η πρόβλεψη είναι «ρευστή».

ΗΠΑ: Προειδοποίηση αξιωματούχου για έως 200.000 θανάτους

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 200.000 υποστήριξε την Κυριακή ο διευθυντής του εθνικού ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο κ. Φάουτσι τόνισε πως η πρόβλεψη είναι «ρευστή». «Με βάση τα όσα βλέπουμε τώρα, αναμένουμε 100.000 με 200.000 θανάτους, αλλά δεν θέλω να δεσμευτώ σε αυτό» σημείωσε, προσθέτοντας πως η πανδημία αποτελεί «κινούμενο στόχο».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα στις ΗΠΑ καταγράφονται στη Νέα Υόρκη.

Ακόμα 237 θάνατοι στη Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 237 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 965 αφότου ξέσπασε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Στην Πολιτεία καταγράφηκαν επίσης 7.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Νέα Υόρκη είναι η Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ.

Πάνω από 2000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Εν τω μεταξύ, όμως, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε πως αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

«Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι «πλήρεις λεπτομέρειες» θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC «απόψε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v