Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O κορωνοϊός μείωσε κατά 10 δισ. την αξία των... ποδοσφαιριστών!

Το κόστος της απόκτησης παικτών έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, όπως η Premier League, η La Liga και η Bundesliga. Αλλά φέτος οι σύλλογοι προετοιμάζονται να μειώσουν τις δαπάνες για μεταγραφές.

O κορωνοϊός μείωσε κατά 10 δισ. την αξία των... ποδοσφαιριστών!

Εως και 10 δισ. ευρώ θα εξανεμιστούν από την αξία των ποδοσφαιριστών, στο «χρηματιστήριο μεταγραφών» στην Ευρώπη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρκετοί από τους μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους προειδοποιούν ότι η πτώση των εσόδων σημαίνει ότι θα δαπανηθούν λιγότερα χρήματα για τα αστέρια των γηπέδων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας συμβούλων KPMG, η αυξανόμενη οικονομική κρίση σε ομάδες σε όλη την Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη πτώση της αξίας των ποδοσφαιριστών, καθώς οι σύλλογοι προετοιμάζονται να μειώσουν τις δαπάνες για μεταγραφές φέτος.

Το κόστος της απόκτησης παικτών έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, όπως η Premier League της Αγγλίας, η La Liga της Ισπανίας και η Bundesliga της Γερμανίας.

Με τους αγώνες να έχουν ανασταλεί λόγω της Covid-19, τα κλαμπ σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπα με απότομη απώλεια εσόδων και επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v