Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραντίνα... πολυτελείας υπόσχεται η Ταϊλάνδη

Εναλλακτική λύση στην κρατική καραντίνα τα λουξ, πεντάστερα πακέτα διακοπών σε απομόνωση. Τι προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό και πόσο κοστίζει. Πώς ξεπερνά την κρίση ο τουρισμός.

Καραντίνα... πολυτελείας υπόσχεται η Ταϊλάνδη

Ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού πωλούν ένα εξειδικευμένο προϊόν για να ξεπεράσουν την κρίση: Πολυτελή πακέτα καραντίνας για επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέτρεψε σε πέντε ξενοδοχεία μέσα και γύρω από την Μπανγκόκ να φιλοξενήσουν επισκέπτες που χρειάζονται «ειδικές υπηρεσίες, με δικά τους έξοδα» ως εναλλακτική λύση στην κρατική καραντίνα.

Το Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkok, το οποίο διαχειρίζεται η ελβετική ξενοδοχειακή αλυσίδα και ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους της Ταϊλάνδης, προσφέρει το πεντάστερο πακέτο «Homecoming Health Watch», αξίας 1.832 δολαρίων. Περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, πλήρη διατροφή για 15 νύχτες και περιπάτους στον κήπο του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο, του οποίου η διοίκηση είχε σκεφτεί να κλείσει όταν ξέσπασε ο κορωνοϊός, δημοσίευσε αρχικά την προσφορά για τους κατοίκους της Μπανγκόκ που ήθελαν να απομονωθούν οικειοθελώς από τις οικογένειές τους μετά την έκθεσή τους στην ασθένεια.

Η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη χώρα μετά την Κίνα που ανέφερε περιπτώσεις Covid-19. Δεν έχει δεχθεί μεγάλο χτύπημα από τον ιό, καθώς αναφέρει 3.082 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 57 θανάτους.

Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας, στην οποία βασίζεται η οικονομία, ενώ ο ιατρικός τουρισμός έχει πολύ σημαντικό ρόλο, που αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Η Ταϊλάνδη απαιτεί από όλους τους επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό να υποβληθούν σε δύο τεστ για Covid-19 και να περάσουν 15 νύχτες σε απομόνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v