Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο τεστ Covid-19 με αποτελέσματα κατ οίκον

Η νέα μέθοδος δεν εμπλέκει εργαστήρια, ενώ θα επιτρέψει στον κόσμο να απομονωθεί πιο γρήγορα. Σε πόσο χρόνο θα δείχνει αποτελέσματα. Πώς λειτουργεί το τεστ των εταιρειών Gauss και Cellex.

Πρώτο τεστ Covid-19 με αποτελέσματα κατ οίκον

To πρώτο τεστ κορωνοϊού που γίνεται εντελώς στο σπίτι και δεν εμπλέκεται καθόλου κάποιο εργαστήριο, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν οι εταιρείες Gauss και Cellex.

Η νέα μέθοδος της startup εταιρείας πληροφορικής Gauss και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Cellex θα βοηθήσει να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να παραλάβει κάποιος τα αποτελέσματα του τεστ, ενώ θα επιτρέψει στον κόσμο να απομονωθεί πιο γρήγορα.

Πώς λειτουργεί:

Στο τεστ αντιγόνου, ο χρήστης θα παίρνει ρινικό επίχρισμα και από τα δύο ρουθούνια και στη συνέχεια θα το τοποθετεί σε ένα μικρό φιαλίδιο, με ρυθμιστικό διάλυμα.

Τέσσερα σταγονίδια τοποθετούνται σε μία γρήγορη κασέτα δοκιμής και οι γραμμές δοκιμής θα εμφανίζουν την ένταση, με βάση το εάν και πόσος ιός υπάρχει στο δείγμα.

Οι χρήστες θα βγάζουν στη συνέχεια φωτογραφία το γρήγορο τεστ και η εφαρμογή της Gauss θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει τα αποτελέσματα, σε 15 λεπτά.

Ενώ έχουν αναπτυχθεί άλλα τεστ που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν τεστ στο σπίτι, αυτές οι μέθοδοι απαιτούσαν ακόμη από τους ανθρώπους να στέλνουν δείγματα σε εργαστήριο ή σε υγειονομικό κέντρο για επεξεργασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v