Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aερομεταφορές: Απειλή για 46 εκατ. απολύσεις διεθνώς

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές» και τους εμπλεκόμενους κλάδους, δήλωσε ο επικεφαλής της ATAG. Νέες ενισχύσεις ζητούν στις ΗΠΑ οι αεροπορικές εταιρείες, για να μην προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις από 1η Οκτωβρίου.

Aερομεταφορές: Απειλή για 46 εκατ. απολύσεις διεθνώς

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στα ταξίδια ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατ. εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος, στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020, εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

ΗΠΑ: Νέες ενέσεις 25 δισ. ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ κάνουν μία τελευταία προσπάθεια, με στόχο να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο χιλιάδες εργαζόμενοί τους να τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των αεροπορικών εταιρειών American Airlines, United Airlines και JetBlue Airways, αλλά και οι μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ζητώντας την παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των εργαζομένων στο μισθολόγιο.

«Δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της American Airlines Νταγκ Πάρκερ, επιβεβαιώνοντας ότι η αναφερόμενη αεροπορική εταιρεία θα θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 19.000 εργαζόμενους από την 1η Οκτωβρίου, αν δεν λάβει οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v