Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Συντριπτικά υπέρ του Μάρκους Ζέντερ τα δημοσκοπικά ευρήματα

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αρμιν Λάσετ κατάλληλο για την Καγκελαρία, σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Γερμανία: Συντριπτικά υπέρ του Μάρκους Ζέντερ τα δημοσκοπικά ευρήματα

Μόλις το 4% των Γερμανών θεωρεί τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Αρμιν Λάσετ «ισχυρό ηγέτη», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει της επιλογής του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί τον κ. Λάσετ κατάλληλο για την Καγκελαρία, σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Δικτύου RND, ο αρχηγός του CDU και διεκδικητής του χρίσματος για την Καγκελαρία εμφανίζεται ιδιαίτερα αδύναμος σε ό,τι αφορά τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Μόνο το 4% τον θεωρεί «ισχυρό ηγέτη» και «δυναμικό», ενώ, αντιθέτως, τον αντίπαλό του, αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, θεωρεί «ισχυρό ηγέτη» το 57% και «δυναμικό» το 37%. Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των δύο υποψηφίων, ο κ. Λάσετ θεωρείται αξιόπιστος από το 12%, ενώ ο κ. Ζέντερ από το 27% των ερωτηθέντων. Το 34% πιστεύει ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός της Βαυαρίας θα αναγνωρίσει εγκαίρως τα επερχόμενα προβλήματα της χώρας, ενώ το 30% περιμένει ότι επιπλέον θα τα επιλύσει. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον 'Αρμιν Λάσετ περιορίζονται στο 6% και στο 4%.

«Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι ο 'Αρμιν Λάσετ είναι κατάλληλος για την Καγκελαρία», δηλώνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ και εκτιμά ότι, εάν επιλεγεί τελικά ως υποψήφιος Καγκελάριος, οι πιθανότητες της Χριστιανικής Ένωσης να διατηρήσει την Καγκελαρία θα περιοριστούν σημαντικά. «Ο κ. Λάσετ δεν διαθέτει την ενωτική δύναμη που χρειάζεται ένας υποψήφιος Καγκελάριος», καταλήγει ο δημοσκόπος.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Civey για λογαριασμό της Augsburger Allgemeine Zeitung, το 58% των ερωτηθέντων «βλέπε»ι θετικά την υποψηφιότητα του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης. «Λάθος» θεωρεί την πρωτοβουλία του το 30%, ενώ το 12% δεν εκφέρει άποψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v