Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Θέτει εκτός «περιοχών κινδύνου» 4 ελληνικές περιφέρειες

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν θεωρούνται πλέον «επικίνδυνες» λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Σε ισχύ από Κυριακή.

Γερμανία: Θέτει εκτός «περιοχών κινδύνου» 4 ελληνικές περιφέρειες

Το Άγιον Όρος και οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Πελοποννήσου αφαιρούνται από την Κυριακή 13 Ιουνίου (ώρα 00:00) από τις «περιοχές κινδύνου» για τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», οι συγκεκριμένες περιοχές δεν θεωρούνται πλέον «επικίνδυνες» λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Από τον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» αποσύρεται από την Κυριακή και η Κύπρος.

Γερμανία: Τρίτη δόση εμβολίου στους ηλικιωμένους το φθινόπωρο

Ο δείκτης θετικότητας στη Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθοδική πορεία: Ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 εντός επτά ημερών έπεσε στο 18,6. Πριν ένα μήνα κυμαίνονταν ακόμη στο 115. «Υπερβολικά ευχάριστη» χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων χθες το βράδυ. Παράλληλα προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί.

Ανησυχίες της προκαλεί προπαντός η μετάλλαξη Δ’, που για πρώτη φορά διαπιστώθηκε στην Ινδία. Λοιμωξιολόγοι τη θεωρούν κατά 40% πιο μεταδοτική από την ήδη επικίνδυνη βρετανική μετάλλαξη Α’. Παραπέμποντας στους θεαματικούς ρυθμούς εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ’ στη Μ. Βρετανία, η καγκελάριος τόνισε ότι κάθε ημέρα με χαμηλούς αριθμούς αυτής της μετάλλαξης στη Γερμανία «είναι μια καλή ημέρα». Μέχρι στιγμής το ποσοστό της μετάλλαξη Δ’ στις μολύνσεις με κορωνοϊό κυμαίνεται στη Γερμανία στο 2,5%.

Σύμφωνα όμως με την Μέρκελ, η αύξηση των κρουσμάτων με αυτή τη μετάλλαξη είναι αναπόφευκτη. «Το ζητούμενο είναι», επεσήμανε, πότε και υπό ποιες συνθήκες.» Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Όπως ενδεικτικά δήλωσε: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου με τους εμβολιασμούς». Σε αυτό το πλαίσιο η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν στη Γερμανία οι επανεμβολιασμοί των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

Όπως, τέλος, κατέστησε σαφές, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα γίνονται για μεγάλο διάστημα ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v