Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AstraZeneca: Οι Βρυξέλλες έχασαν τη δικαστική μάχη για τα εμβόλια

Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική δεν είναι υποχρεωμένη να παραδώσει επιπλέον δόσεις εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στις Βρυξέλλες.

AstraZeneca: Οι Βρυξέλλες έχασαν τη δικαστική μάχη για τα εμβόλια

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε την υπόθεση εναντίον της φαρμακευτικής, σχετικά με την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε το αίτημα της Ε.Ε. για περισσότερες παραδόσεις εμβολίων ως το τέλος Ιουνίου.

Η αγγλοσουηδική εταιρεία είχε δεσμευτεί με συμβόλαιο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει στο μπλοκ των 27 κρατών-μελών 300 εκατ. δόσεις ώς το τέλος Ιουνίου, αλλά προβλήματα στην παραγωγή ανάγκασαν τη φαρμακευτική να αναθεωρήσει χαμηλότερα τον στόχο, στα 100 εκατ. εμβόλια. 

Οι περικοπές στις παραδόσεις εμβολίων καθυστέρησαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν το μπλοκ είχε στοιχηματίσει ότι η AstraZeneca θα παρέδιδε τον μεγαλύτερο όγκο εμβολίων.

Τούτο οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών και η Ε.Ε. κινήθηκε νομικά, για να λάβει τουλάχιστoν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων ώς το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η AstraZeneca ανέφερε ότι το δικαστήριο στις Βρυξέλλες αποφάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να παραδώσει μόλις 80,2 εκατ. δόσεις ώς τις 27 Σεπτεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v