Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θυμός στην Ευρώπη: Ο Μπάιντεν διατηρεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Η Ευρώπη έχει χαλαρώσει πολλούς περιορισμούς προς τις ΗΠΑ, ενώ αυτές αρνούνται να το κάνουν» σημειώνει στο Bloomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Θυμός στην Ευρώπη: Ο Μπάιντεν διατηρεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ολο και πιο απογοητευμένες είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς αρνείται να αρθούν οι ταξιδιωτικοί κανόνες που εμποδίζουν τους περισσότερους πολίτες τους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ΗΠΑ έχουν καταργήσει τους περισσότερους εγχώριους περιορισμούς, αλλά στα διεθνή ταξίδια έχουν παραμείνει τα μέτρα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι διπλωμάτες λένε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το πότε θα μπορούσε να άρει τους περιορισμούς που απαγορεύουν τα ταξίδια από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν, μήνες μετά τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ακόμη και όταν τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται και τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν μικρή αποτελεσματικότητα της απαγόρευσης.

Το ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα προκύψει την Πέμπτη όταν η Άνγκελα Μέρκελ ξεκινά την επίσημη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον. Τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από την Ευρώπη τον Μάιο παρέμειναν 95% χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν τον ίδιο μήνα δύο χρόνια πριν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική και ο θυμός μεγαλώνει. Η Ευρώπη έχει χαλαρώσει πολλούς περιορισμούς προς τις ΗΠΑ, ενώ αυτές αρνούνται να το κάνουν» σημειώνει στο Bloomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v