Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AirBnB: Η πανδημία άλλαξε για πάντα το πώς ταξιδεύουμε

«Κάποτε ζούσαμε σε ένα μέρος, το σπίτι μας, πηγαίναμε σε ένα άλλο μέρος, το γραφείο μας, ενώ ταξιδεύαμε σε ένα τρίτο μέρος. Τώρα και τα τρία αυτά μέρη συγκλίνουν», σημειώνει ο επικεφαλής της πλατφόρμας.

AirBnB: Η πανδημία άλλαξε για πάντα το πώς ταξιδεύουμε

Ο τρόπος που ταξιδεύουν οι άνθρωποι έχει αλλάξει για πάντα, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πλατφόρμας AirBnB.

Ο Brian Chesky είπε στο BBC ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής γίνεται όλο και πιο θολή, χάρη στα πρότυπα τηλεργασίας.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος επιλέγει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς αναζητά περισσότερη «ανθρώπινη σύνδεση».

«Κάποτε ζούσαμε σε ένα μέρος, το σπίτι μας, πηγαίναμε σε ένα άλλο μέρος, το γραφείο μας, ενώ ταξιδεύαμε σε ένα τρίτο μέρος. Τώρα και τα τρία αυτά μέρη συγκλίνουν».

Οπως θυμίζει το δημοσίευμα, η AirBnB δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, χάνοντας περίπου το 80% των δραστηριοτήτων της μέσα σε λίγους μήνες.

Ωστόσο, ο Chesky είπε ότι η ζήτηση επανήλθε έντονα από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι καταναλωτικές συνήθειες είχαν αλλάξει.

«Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν να ταξιδεύουν και να μην έχουν καν μόνιμες κατοικίες», είπε.

Κατά συνέπεια, όπως πρόσθεσε, οι άνθρωποι δοκιμάζουν νέους και πιο φθηνούς προορισμούς και εστιάζουν λιγότερο σε τουριστικά σημεία.

«Ο κόσμος δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν, ούτε τα ταξίδια. Δεν σημαίνει ότι τίποτα από τον παλιό κόσμο δεν θα επιστρέψει, απλώς δεν γυρίζουμε πίσω στον χρόνο, προχωράμε μόνο μπροστά».

Η Airbnb, η οποία ξεκίνησε το 2007, ανακοίνωσε επίσης ότι ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο αφίξεις επισκεπτών στις καταχωρίσεις της σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v