Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστριακός καγκελάριος: Λίγες ημέρες μακριά το lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους σημαίνει ότι κάποιος δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι παρά μόνο για να πάει στη δουλειά, να ψωνίσει ουσιώδη αγαθά και να κάνει γυμναστική, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Αυστριακός καγκελάριος: Λίγες ημέρες μακριά το lockdown για τους ανεμβολίαστους

Η Aυστρία απέχει λίγες ημέρες από το να επιβάλλει lockdown σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, καθώς τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και υπάρχει μεγάλη πίεση στις εντατικές, δήλωσε την Πέμπτη ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Περίπου το 65% του αυστριακού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο ενάντια στον κορωνοϊό, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.

Με βάση κυβερνητικό σχέδιο που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο, μόλις καταληφθεί το 30% των μονάδων εντατικής θεραπείας από ασθενείς με κορωνοϊό, οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα βρεθούν σε lockdown, με περιορισμούς στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Αυτή τη στιγμή το 20% των ΜΕΘ είναι γεμάτο από ασθενείς με κορωνοϊό και το ποσοστό αυξάνεται γρήγορα. 

«Με βάση το σχέδιο στην πραγματικότητα έχουμε μόλις μερικές ημέρες μέχρι να επιβάλλουμε lockdown για τους ανεμβολίαστους» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Αυστρία είναι «ντροπιαστικά χαμηλό».

«Ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους σημαίνει ότι κάποιος δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι παρά μόνο για να πάει στη δουλειά, να ψωνίσει ( ουσιώδη αγαθά) και να κάνει γυμναστική - ουσιαστικά ότι αναγκαστήκαμε να υποστούμε όλοι το 2020» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v