Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Αγοράστε στην πτώση, καταλύτης η Ομικρον

Η νέα μετάλλαξη μπορεί να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας. Ευκαιρία να τοποθετηθούν οι επενδυτές για αναστροφή τάσης, σημειώνουν υπεύθυνοι στρατηγικής. Αν και είναι πιθανό να είναι πιο μεταδοτική, μπορεί επίσης να είναι λιγότερο θανατηφόρα.

JPMorgan: Αγοράστε στην πτώση, καταλύτης η Ομικρον

Η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την εμφάνιση του στελέχους του ιού Ομικρον μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να τοποθετηθούν για αναστροφή τάσης, όσον αφορά τις συναλλαγές που αφορούν το restart και τα εμπορεύματα, σύμφωνα με τη JPMorgan Chase & Co.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αν και είναι πιθανό η Ομικρον να είναι πιο μεταδοτική, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι μπορεί επίσης να είναι λιγότερο θανατηφόρα, κάτι που θα ταίριαζε στο μοτίβο της εξέλιξης του ιού που παρατηρήθηκε ιστορικά, έγραψαν οι υπεύθυνοι στρατηγικής Marko Kolanovic και Bram Kaplan. Αυτό μπορεί τελικά να είναι θετικό για τις αγορές που έχουν ρίσκο, επειδή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, πρόσθεσαν.

«Η Ομικρον θα μπορούσε να είναι καταλύτης για την αύξηση της κλίσης της καμπύλης αποδόσεων (όχι για την πιο επίπεδη μορφή της), για την εναλλαγή από την ανάπτυξη στην αξία, το sell off όσων σχετίζονται με Covid και όσων ωφελήθηκαν από τα lockdown και το ράλι όσων σχετίζονται με το restart. Θεωρούμε ότι το πρόσφατο sell off που παρατηρήθηκε σε αυτούς τους τομείς είναι μία ευκαιρία για να αγοράσει κάποιος τώρα που έχουν κάνει βουτιά εμπορεύματα και προϊόντα τα οποία σχετίζονται με το restart, και να ετοιμαστούν για υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων και πιο μεγάλη κλίση της καμπύλης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v