Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνητή νοημοσύνη και κάμερες θα βλέπουν πού πηγαίνει ένα κρούσμα και με ποιους

Αλγόριθμοι και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα αναλύουν πλάνα από 10.820 κάμερες κλειστού κυκλώματος και θα παρακολουθούν τις κινήσεις ενός μολυσμένου με κορωνοϊό στη Νότια Κορέα.

Τεχνητή νοημοσύνη και κάμερες θα βλέπουν πού πηγαίνει ένα κρούσμα και με ποιους

Πιλοτικό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, αναγνώριση προσώπου και χιλιάδες κάμερες CCTV για να παρακολουθεί πού πηγαίνουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό θα ξεκινήσει η Νότια Κορέα, παρά τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το πρότζεκτ θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο στην Bucheon, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της χώρας, στα περίχωρα της Σεούλ.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αναλύει πλάνα από 10.820 κάμερες κλειστού κυκλώματος και να παρακολουθεί τις κινήσεις ενός μολυσμένου ατόμου, οποιουδήποτε είχε στενή επαφή και αν φορούσε μάσκα, σύμφωνα με ένα business plan 110 σελίδων της πόλης, το οποίο υποβλήθηκε στο Υπουργείο Επιστημών και ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών) και παραδόθηκε στο Reuters από έναν βουλευτή που επικρίνει το έργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v