Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Re-Open EU: Ολες οι πληροφορίες για ταξίδια και υγεία σε μία πλατφόρμα

Ενημερώνει για τα διάφορα μέτρα που ισχύουν, μεταξύ άλλων για την καραντίνα και τις απαιτήσεις διαγνωστικών τεστ, το ψηφιακό ευρω-πιστοποιητικό COVID κα. Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 και είναι προσβάσιμο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

Re-Open EU: Ολες οι πληροφορίες για ταξίδια και υγεία σε μία πλατφόρμα

Η πλατφόρμα Re-open EU παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή ταξίδια σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενόψει των διακοπών, η πλατφόρμα αυτή παρέχει στους πολίτες πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς, με στόχο την ασφαλή διασυνοριακή κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, το Re-open EU παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέτρα που ισχύουν, μεταξύ άλλων για την καραντίνα και τις απαιτήσεις διαγνωστικής εξέτασης των ταξιδιωτών, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID που θα σας βοηθήσει να ασκήσετε το δικαίωμά σας να κυκλοφορείτε ελεύθερα, καθώς και τις εφαρμογές κινητών για ιχνηλάτηση επαφών και αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αξιοποιήσουν το Re-open EU, ώστε να παράσχουν στο ευρύ κοινό σαφείς, πλήρεις και έγκαιρες πληροφορίες για οποιονδήποτε περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, τις ενδεχόμενες επιπλέον απαιτήσεις, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν για τους πολίτες που ταξιδεύουν από περιοχές κινδύνου, το συντομότερο δυνατόν πριν από την έναρξη ισχύος νέων μέτρων. Το Re-Open EU λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 και είναι προσβάσιμο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v