Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Λιγότεροι θάνατοι όσων είχαν κάνει Moderna

Ποιο εμβόλιο είχε αρνητική πρωτιά. Τι έδειξαν τα στοιχεία από τον πληθυσμό στη Σιγκαπούρη, που δίνει μία εικόνα για τα διαφορετικά είδη εμβολιασμών. Πού βρίσκεται η Pfizer.

Covid-19: Λιγότεροι θάνατοι όσων είχαν κάνει Moderna

Λιγότερους θανάτους μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Moderna κατέγραψε η Σιγκαπούρη, ενώ οι περισσότεροι ήταν μεταξύ αυτών που είχαν εμβολιαστεί με το κινεζικό εμβόλιο Sinovac Biotech.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο εξαιρετικά εμβολιασμένος πληθυσμός της δίνει μία εικόνα για τα διαφορετικά είδη εμβολιασμών.

Τα δεδομένα είναι πιθανό να αυξήσουν περαιτέρω τις ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ευρέως χρησιμοποιούμενου κινεζικού εμβολίου, το οποίο οι μελέτες έχουν βρει ότι είναι ανεπαρκές έναντι της παραλλαγής Ομικρον.

Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος είναι μικρό, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ong Ye Kung, ο οποίος αποκάλυψε τα στοιχεία στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα. Σχεδόν το 70% των 802 θανάτων από τον ιό που καταγράφηκαν στη Σιγκαπούρη πέρυσι ήταν μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ η κατανομή ανά εμβολιασμό δεν λαμβάνει υπόψη άλλους παράγοντες θνησιμότητας, όπως η ηλικία και ο χρόνος εμβολιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v