Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμπου Ντάμπι: Δεν χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις οι εμβολιασμένοι τουρίστες

Η αλλαγή που αφορά τον τουρισμό έρχεται καθώς επικρατεί σύγχυση γύρω από τους κανόνες εισόδου στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει υιοθετήσει μια πιο αυστηρή προσέγγιση για τον περιορισμό του κορωνοϊού από το γειτονικό Ντουμπάι.

Αμπου Ντάμπι: Δεν χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις οι εμβολιασμένοι τουρίστες

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσίευσαν νέες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου στην πρωτεύουσα Αμπου Ντάμπι, λέγοντας ότι σε αντίθεση με τους κατοίκους και τους πολίτες, οι εμβολιασμένοι τουρίστες δεν χρειάζεται να επιδείξουν αποδεικτικά στοιχεία ενισχυτικών δόσεων για να εισέλθουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αλλαγή που αφορά τον τουρισμό έρχεται καθώς επικρατεί σύγχυση γύρω από τους κανόνες εισόδου στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει υιοθετήσει μια πιο αυστηρή προσέγγιση για τον περιορισμό του κορωνοϊού από το γειτονικό Ντουμπάι - η πανδημία ώθησε το Άμπου Ντάμπι να δημιουργήσει σκληρά σύνορα με το Ντουμπάι.

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους μετακινούμενους, με τους οδηγούς από το Ντουμπάι που δεν είχαν λάβει ενισχυτικές δόσεις να απομακρύνονται απροσδόκητα από την πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Το εμιράτο διευκρίνισε αργότερα ότι όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι που επιθυμούν να εισέλθουν πρέπει τώρα να αποδείξουν ότι έχουν κάνει ενισχυτική δόση για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και να διατηρούν «πράσινη κατάσταση» στην κυβερνητική app υγείας.

Ο τουριστικός ιστότοπος του Άμπου Ντάμπι αναφέρει ότι ο νέος κανόνας δεν ισχύει για διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να εισέλθουν στην πόλη εάν έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Όλοι οι επισκέπτες, είτε κάτοικοι είτε τουρίστες, πρέπει επίσης να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ ιού που να έχει γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να εισέλθουν στην πρωτεύουσα και στους δημόσιους χώρους της, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων και των γυμναστηρίων.

Οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v