Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ: Στο 25% ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία

Οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους ενισχύθηκαν κατά 66,7% ετησίως και κατά 1,3% μηνιαίως. Κυρίως υπεύθυνες για την υψηλή άνοδο των τιμών της ενέργειας οι τιμές του φυσικού αερίου, που ήταν +119,0% τον Ιανουάριο.

Ιστορικό ρεκόρ: Στο 25% ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία

Την υψηλότερη άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ έκανε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, καθώς αυξήθηκε κατά 25,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο συνολικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2% τον Ιανουάριο.

Κύρια υπεύθυνη για την αύξηση των τιμών παραγωγού σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 ήταν η αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους ενισχύθηκαν κατά 66,7% ετησίως και κατά 1,3% μηνιαίως. Κυρίως υπεύθυνες για την υψηλή άνοδο των τιμών της ενέργειας ήταν οι ισχυρές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου που ήταν +119,0% τον Ιανουάριο. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 66,7%.

Ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού εξαιρουμένης της ενέργειας ήταν κατά 12,0% αυξημένος τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση και κατά 2,5% σε μηνιαία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v