WSJ: Το κόμμα της Λεπέν χρωστά πάνω από €10 εκατ. σε ρωσική εταιρεία

To ποσό αφορά την πληρωμή κεφαλαίου και τόκων σε δάνειο 9,4 εκατ. ευρώ που έλαβε ο Εθνικός Συναγερμός από ρωσική τράπεζα και στη συνέχεια το ανέλαβε η αεροναυπηγική εταιρεία Aviazapchast JSC το 2016.

WSJ: Το κόμμα της Λεπέν χρωστά πάνω από €10 εκατ. σε ρωσική εταιρεία

To κόμμα της ακροδεξιάς υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν πρέπει να καταβάλλει συνολικά 12 εκατ. ευρώ σε ρωσική εταιρεία, στο πλαίσιο διακανονισμού στον οποίον κατέληξαν οι δύο πλευρές το 2020, μεταδίδει η Wall Street Journal.

To ποσό αφορά την πληρωμή κεφαλαίου και τόκων σε δάνειο 9,4 εκατ. ευρώ που έλαβε ο Εθνικός Συναγερμός από ρωσική τράπεζα και στη συνέχεια το ανέλαβε η αεροναυπηγική εταιρεία Aviazapchast JSC το 2016. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, το κόμμα της Λεπέν κατέβαλε δόση 1 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. 

Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού ντιμπέιτ της Τετάρτης, η Λεπέν δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αποπληρώσει το κόμμα το δάνειο. Υποστήριξε ότι το κόμμα αναγκάστηκε να λάβει το δάνειο από το εξωτερικό γιατί δεν έβρισκε χρηματοδότηση από τις γαλλικές τράπεζες.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην Aviazapchast το 2020 γιατί παραβίασε τον αμερικανικό νόμο που απαγόρευε τις πωλήσεις όπλων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v