Nίκη Μακρόν δείχνουν ανεπίσημα exit polls

Ποσοστό μεταξύ 55%-58% και νίκη για τον Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τέσσερα exit polls που παρουσιάζει το βελγικό δίκτυο LN24. Στο 42% με 45% το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν. Στο 28% υπολογίζεται η αποχή, υψηλότερη από το 2017.

Nίκη Μακρόν δείχνουν ανεπίσημα exit polls

Ο Εμμανουέλ Μακρόν εκτιμάται ότι θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο LN24.

Σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την Κυριακή από τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν λαμβάνει από 55% μέχρι 58%, ενώ η Μαρίν Λεπέν μεταξύ 42% και 45% των ψήφων, σύμφωνα με το LN24.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι τα εξής:

Harris Interactive: 55% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 45% για τη Μαρίν Λεπέν.

Ifop: 56% για τον Eμανουέλ Μακρόν - 44% για τη Μαρίν Λεπέν.

OpinionWay: 58% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 42% για τη Μαρίν Λεπέν.

BVA: 57% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 43% για τη Μαρίν Λεπέν.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα προέρχονται από έρευνες που έγιναν στο διαδίκτυο με πολίτες που ψήφισαν πριν από τις 5 μ.μ.

Εν τω μεταξύ, στο 28% αναμένεται να φθάσει η αποχή στο τέλος της ψηφοφορίας στην Γαλλία σύμφωνα με εκτίμηση γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποχές στην ιστορία των γαλλικών εκλογών.

Η συμμετοχή των Γάλλων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται μειωμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, στις 18.00 ώρα Ελλάδας το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Με βάση τα στοιχεία αυτά η συμμετοχή ήταν στο 63,23%, σχετικά μειωμένη σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v